maanantai 27. kesäkuuta 2011

Minustako purjehtija?



Team Fazerin Sininen eli Lauri Lehtinen ja Kalle Bask näyttävät mallia, miten hengataan.


EM-kilpailut eivät ole vain kilpailuja, tuloksia ja huippu-urheilijoita. On olennaista, että katsojatkin viihtyvät ja pääsevät merellisen lajin makuun. Tästä syystä kisoihin järjestetään oheisohjelmaa, eikä mitään ihan turhaa sellaista: Hernesaaressa pääsee purjehduksen makuun jokainen katsojakin, ja vielä täysin ilmaiseksi.
Jos ei uskaltaudu heti vesille, voi seilausta testata ensin jollasimulaattorilla. Simulaattori käyttäytyy kuin oikea vene: se kääntyy peräsintä liikuttamalla ja keikkuu purjehtijan painosta. Mikäli maakrapuilu ei huvita, pääsee purjehdusta kokeilemaan myös vesille, tietysti kokeneiden ohjaajien opastamana. Tällaista mahdollisuutta ei tule vastaan ihan joka päivä, joten kannattaa tarttua syöttiin ja pistäytyä Hernesaaressa. Lisäksi harrastuspisteessä pääsee taituroimaan kumiveneellä ja ohjaamaan radio-ohjattavia veneitä. Mikäli kisafiilis tarttuu arvokilpailujen tähdiltä, voi näillä miniveneillä ottaa vaikka kisan kaveria vastaan.

Ja te, jotka pohditte, onko kilpapurjehdus pelkkää auringonottoa kannella, voitte testata, miltä kisailu tuntuu vatsalihaksissa. Hengauspenkki antaa osviittaa tästä.
Kaiken edellä mainitun harrastustoiminnan takana on Suomen Purjehdus ja Veneily, jonka henkilökunnan puoleen voi kääntyä purjehdusharrastukseen liittyvissä kysymyksissä. Harrastuspiste löytyy Hernesaaren rannasta kisa-alueelta lipputankorivistön takaa, ja se on auki 29.6.−15.7. joka päivä klo 11−14 ja 15−18.

Keskiviikosta lähtien siis kokeilemaan purjehdusta
– ja tietysti testaamaan, löytyykö sitä pyykkilautaa vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti