torstai 30. kesäkuuta 2011

Purjehtimaan!

Hernesaaren perällä nähtiin tänään innokkaita pikkukippareita, jotka pääsivät kokeilemaan purjehdusta pienen alkuopastuksen jälkeen. Ensin harjoiteltiin solmujen tekoa ja avaamista ja sen jälkeen mentiin jollasimulaattorin luo, jossa tutustuttiin siihen, miten purjevene liikkuu tuulessa. Vesille mentiin niin hyvissä tunnelmissa, että osa mukana olleista vanhemmistakin halusi lähteä mukaan.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn järjestämä purjehduksen harrastuspiste sijaitsee Hernesaaren perällä lipputankorivistön perässä, joten mikäli haluaa vesille, kannattaa vierailla pisteessä. Mukaan saattaa tarttua myös kivoja, purjehdusaiheisia oheistuotteita, kuten putkihuivi, tarra, avaimenperä tai pikkukippareille tarkoitettu purjehdusopas.

 Suomen Purjehdus ja Veneilyn Matilda Ajanko ja Pirkko Patja opastavat solmujen teossa.
 Jollasimulaattorin avulla tutustutaan siihen, miten vene liikkuu ja tuuli tarttuu purjeeseen.
 Rakkaudesta purjehdukseen. Jokainen halukas saa mukaansa tarran, joka kertoo oleellisen.
Putkihuivi on monikäyttöinen asuste. Se suojaa hyvin tuulelta, kylmältä ja auringolta. Materiaali on hengittävää ja nopeasti kuivuvaa. Huiveja saa ostaa Purjehduksen ja Veneilyn pisteestä.

Huivia voi käyttää esimerkiksi kaulurina, päähineenä, pantana, hikinauhana tai hiihtomaskina.





Pikkukipparin kirja on Suomen Meripelastusseuran suosittelema lastenkielellä kirjoitettu opus, josta löytyy veneilytietoa ja harjoituksia miehistön nuoremmille jäsenille. Sitä on myös myynnissä SPV:n pisteessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti