maanantai 4. heinäkuuta 2011

Lisäävätkö kotikisat paineita?

Suomen maajoukkueessa on havaittavissa pientä jännitystä kotikisojen takia. Silja Lehtisen tiimin kisat menivät hieman alakanttiin, ja tällä hetkellä näyttää, ettei Laser-purjehtija Sari Multalankaan purjehdukset etene ihan suunnitelmien mukaan. Ovatko kilpailijat jännityksen ja paineiden vallassa, vai onko suuri mediahuomio syönyt keskittymiskykyä?

Multala on tällä hetkellä Laser radialin kokonaiskisassa sijalla 50 otettuaan kolmannessa lähdössä varaslähdön. Eikä asiaa yhtään helpota tieto siitä, että hän purjehti ykkösenä maaliin. Myöhemmin selvinnee, miten ja miksi varaslähtö on sattunut: onko esimerkiksi vieressä olleella kilpailijalla ollut jonkinlaista vaikutusta Sarin epäonnistuneeseen lähtöön. Joka tapauksessa, todella harmillinen sattumus.

Audi Match Race Teamin tiedotteessa kerrottiin, että keskittymistä häiritsi kotikisoista johtunut median yhtäkkinen, suuri kiinnostus. Ulkomailla urheilijat saavat kilpailla rauhassa, Suomessa järjestettyjen EM-kisojen vuoksi meno muuttui sellaiseksi, johon ei olla totuttu.

Joka tapauksessa nämä tilanteet ovat hyviä muistuttajia siitä, että purjehduksessa ei tehdä vuorenvarmoja suorituksia, vaan suoritukseen vaikuttavat monet tekijät, joista yksi melko suuri on onni. Niinpä toivottakaamme onnistuneita suorituksia ja hirmuisesti tsemppiä kaikille suomalaispurjehtijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti